Steeds meer beheerders van begraafplaatsen ontdekken dat hoogwaardig onderhoud van bomen en grafvelden onder de grond verder gaat. TFI Vitaler Groen is dé specialist op het gebied van duurzame groeiplaatsverbetering en het opheffen van bodemverdichting. Met onze TFI-methode® creëren we een optimale ondergrond voor uw grafvelden.

Opheffen bodemverdichting tegen wateroverlast

Wateroverlast is geen onbekend probleem op Nederlandse begraafplaatsen. Bij een verdichte bodem loopt het regenwater niet goed weg, met als gevolg; drassige grafvelden. Vervelend voor bezoekers, het maken van nieuwe graven en het ruimen van oude graven wordt hierdoor bemoeilijkt. Het oplossen van wateroverlast begint onder de grond. Met één enkele behandeling zorgen we ervoor dat regenwater perfect infiltreert in de bodem en uw begraafplaats ook na een stevige bui snel weer opdroogt.

“Sinds de behandeling door TFI er is er geen wateroverlast meer op de begraafplaats. Ook de bomen, die regelmatig onder water stonden, zijn weer volledig hersteld”

Tom Kapoen – Opzichter Gemeente Goes

Groeiplaatsverbetering voor behoud van waardevolle bomen

Bomen zijn onmisbaar op begraafplaatsen, naast veel historische bomen worden er ook steeds vaker herinneringsbomen geplant. Het is onze visie dat groeiplaatsoptimalisatie de sleutel is tot succesvol boombeheer van deze waardevolle bomen. Met onze TFI-methode® gebruiken we speciale luchtdrukapparatuur om de grond onder de bomen van nieuwe wortelkanalen te voorzien, gevuld met organische voedingssupplementen. Het resultaat van groeiplaatsverbetering is duurzaam sterke en stabiele bomen met een gezond bladerdek, bestand tegen schimmels en ziekten. De kwaliteit van de groene leefomgeving neemt aanzienlijk toe!

Kies nu voor TFI

Veelzijdige oplossing voor begraafplaatsen
De TFI-methode® is onder meer inzetbaar voor:

  • oplossen wateroverlast – wij doorbreken tot een diepte van 4 meter storende lagen en creëren zo weer voldoende waterafvoer
  • duurzaam behoud van waardevolle, historische bomen;
  • startbemesting voor nieuwe aanplant en jonge herinneringsbomen;

Met onze methode hebben we al veel succes behaald op evenemententerreinen, parken en begraafplaatsen.

Nieuws

groeiplaatsverbetering

Duurzaam beheer waardevolle bomen op de begraafplaats

Bomen vormen een essentieel beeld van de begraafplaats. Door intensieve graafwerkzaamheden raken de groeiplaatsen van bomen echter uitgeput en verdicht.

Resultaten van i-Tree in Nederland

Bij TFI zien we meerwaarde in het gebruik van i-Tree Eco. Dit is speciale boommanagement software die inzichtelijk maakt wat de waarde is van een groene leefomgeving.

Wateroverlast begraafplaats Emst voorbij

Regenwater loopt niet weg op de begraafplaats in Emst. Dankzij de TFI-methode is dat binnenkort verleden tijd.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?