Winnaars Goede Doelen Actie 2020

Winnaars bekend

De winnaars van de TFI Goeden Doelen Actie 2020 zijn bekend! De onderstaande Goede Doelen ontvangen binnenkort € 675,-. Wij willen u heel hartelijk bedanken voor het aanmelden van het goede doel dat u een warm hart toedraagt. Dankzij uw inzending is deze actie een groot succes geworden.

Uw goede doel: Stichting de Binding

Uw motivatie: Stichting de Binding is een organisatie voor jeugd- en jongerenwerk en biedt jeugd en jongeren een leuke ontmoetingsplaats, bouwt aan langdurige onderlinge vriendschappen en organiseert al vele jaren zomerkampen vanaf de leeftijd van 11-12 jaar. In deze kampen is ruim aandacht voor maatschappelijke thema’s en ervaren jongeren hoe het is om echt rekening met elkaar te houden in die minimaatschappij. Waardevol en betekenisvol voor de rest van je leven.

Cees Tas, Gemeente Alphen a/d Rijn

Uw goede doel: Stichting De Appelbloesem

Uw motivatie: De Appelbloesem is een stichting met een dagbesteding voor mensen met dementie of geheugenproblemen. Daarnaast beheren zij een tuin/natuurgebied van 3,74 hectare met daarop zo’n 500 verschillende bomen en heesters. Van 1983 t/m 2003 is dit arboretum in handen geweest van de WUR.
De eigenaren en vrijwilligers van de stichting, zijn ontzettend bevlogen en begaan met de mensen die daar voor de dagbesteding komen. Sinds een klein jaar, gaat mijn vader ook twee dagen per week er naar toe. Als ik zie hoe hij in die tijd veranderd is, bewijst maar, wat dit met mensen doet. Hierom en om het arboretum in stand te kunnen houden, hebben zij de nodige financiele middelen nodig. Daarom meld ik ze aan voor dit goede doel. Maar ook als stimulans voor alle mensen die daar al dan niet vrijwillig werken, een steuntje in de rug te geven.

Bart Hulsman, Gemeente ’s Hertogenbosch

Uw goede doel: Siriz

Uw motivatie: TFI ondersteunt bomen bij de groei. Siriz wil ook ondersteunen bij groei: groei van het vader- of moederschap: gewild, maar in deze gevallen vaak onbedoelde zwangerschap. Want Siriz is de specialist bij onbedoelde zwangerschap. Zij bieden preventie, ondersteuning en zorg. Door voorlichting onder jongeren streven ze het aantal onbedoelde zwangerschappen in Nederland terug te dringen. Daarnaast verlenen zij kortdurende en langdurende psychosociale hulp aan vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap. Tevens bieden zij opvang aan zwangere vrouwen zonder woonplek die intensieve begeleiding nodig hebben als voorbereiding op het moederschap op jonge leeftijd. Zij werken in heel Nederland met 35 beroepskrachten en ongeveer 60 opgeleide vrijwilligers.

Henri Grotenhuis, Gemeente Oude IJsselstreek

Uw goede doel: Arboretum d’n Hooidonk

Uw motivatie: Dit Goede Doel groeit letterlijk ! Op 7,5 hectare staan 1800 verschillende soorten bomen. Veertig jaren geleden opgezet door Frens van den Biggelaar. Om de wereld een beetje mooier achter te laten. Dat was en is nog steeds het doel van Frens. Er staan heel bijzondere soorten. Soms de enige van Europa. Het arboretum is relatief jong maar omdat dit Arboretum zo veel nieuwe soorten heeft, een kweekvijver voor klimaatbestendige bomen voor onze toekomst. Daarom wijkt dit arboretum af van alle anderen. Gerund door vrijwilligers en geheel afhankelijk van giften van bezoekers. Zeer interessant voor professionals , leerzaam voor kinderen, fascinerend voor alle mensen. Kom kijken, kom beleven, kom leren.

 

Dion van Zoggel, Gemeente ’s-Hertogenbosch

Uw goede doel: Natuur- en vogelwerkgroep Krimpenerwaard

Uw motivatie: De NVWK is een fantastische en actieve vrijwilligersvereniging die 100 % inzetten op behoudt van natuur in de Krimpenerwaard. Als je op de website kijkt bij “over ons” dan zie je mij in de lichtblauwe jas staan op de groepsfoto van de natuurwerkdag. Momenteel werk ik mee aan een project voor graslandherstel voor vlinders. Hierbij wordt de samenwerking gezocht met lokale boeren, vlinderstichting en andere stakeholders. Hoe mooi zou het zijn als we de argusvlinder weer vaker zien fladderen. Zulke projecten zijn super waardevol, dus de cheque kan hierbij goed gebruikt worden.

Lisette van Soest, Gemeente Dordrecht

Uw goede doel: Reddingsbrigade Nederweert

Uw motivatie: In de afgelopen zomer zijn in de regio diverse mensen verdronken. Nederweert ligt rondom een drietal kanalen, te weten de Noordervaart, Zuid-Willemsvaart en Kanaal Wessem-Nederweert. De Reddingsbrigade zorgt voor opleidingen aan vooral jeugdigen. Het is belangrijk dat wanneer je zo dicht bij kanalen woont en speelt dat je goed kunt zwemmen, maar ook levensreddende handelingen kunt verrichten.

Chris Verstappen, IBOR Advies BV