Winnaars Goede Doelen Actie 2021

Winnaars bekend

De winnaars van de TFI Goeden Doelen Actie 2021 zijn bekend! De onderstaande Goede Doelen ontvangen binnenkort € 675,-. Wij willen u heel hartelijk bedanken voor het aanmelden van het goede doel dat u een warm hart toedraagt. Dankzij uw inzending is deze actie een groot succes geworden.

Uw goede doel: Help Amira Gözel via Whydonatie

Uw motivatie:Ik wil graag hulp vragen voor Amira. Amira is een meisje van 5 jaar die bij mijn vrouw (leidster) in de groep op het kinderdagverblijf heeft gezeten. Ze leidt nu helaas aan een hersenstamtumor waardoor haar leven in één klap is veranderd. Er is een inzamelingsactie opgericht om geld voor behandeling in te zamelen.

Hilbrand Mellema, Gemeente Assen

Uw goede doel: Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Uw motivatie:Deze patientenvereniging voor mensen met Taaislijmziekte maakt zich hard voor een medicijn, Kaftrio, dat het leven van deze mensen met een slechte longfuncie, onvoorstelbaar verbeterd. Dit medicijn is al in 21 landen goed gekeurd, maar in Nederland nog niet. Zij lobbyen bij de minister om het ook hier vergoed te krijgen zodat deze, vaak jonge, kinderen niet veel te vroeg overlijden. Deze kanjers van lobbyisten bestaande uit o.a. artsen zorgen ervoor dat deze kinderen een toekomst hebben.

Peter Schalkwijk , Gemeente Hof van Twente

Uw goede doel: Het Zaans weggeef huis

Uw motivatie: Fantastisch hoe een groep vrijwilligers zich belangeloos inzet voor de minima van de Zaanstreek.
Kinderen staan voorop maar de hele familie profiteert ervan als de ogen van de kinderen stralen. Er wordt niet alleen voedsel verdeeld maar ook activiteiten gereorganiseerd van een speurtocht met schminken in het park tot een dagje Artis of sprookjeswonderland.

Toos Beemsterboer, Gemeente Den Helder

Uw goede doel: Beemster Arboretum 

Uw motivatie: In de Zuid-Oost Beemster is een arboretum met een grootte van ongeveer 7,5 ha. Tijdens het leven van de stichter, ir. Hans Völlmar, is het arboretum al in een stichting ondergebracht zodat het arboretum voor toekomst veilig gesteld is. De huidige beheerder is Bram Engberts en doet het onderhoud en beheer naast zijn activiteiten van zijn eigen hoveniersbedrijf. Het is een gedreven en enthousiast persoon. Samen met zijn vrouw worden er ook tal van activiteiten door hun georganiseerd op het Arboretum. Als gemeente zijn wij ook trots op het hebben van een arboretum binnen onze gemeente. ( Per 1 jan 22 Beemster en Purmerend één Gemeente Purmerend ) Ik weet dat hij het personeel in de verloren uurtjes ook op het arboretum laat werken zodat de zware werken niet door de vrijwilligers hoeft te worden gedaan. Ik denk dat deze enthousiaste ploeg mensen een steuntje in de rug zouden mogen ontvangen.

Rik Kempers, Gemeente Purmerend

Uw goede doel: Sporthal de Wieë

Uw motivatie: Sinds 2019 is de Sporthal overgedragen aan een beheerstichting. De gemeente was voornemens de hal te slopen en woningbouw te realiseren wegens te hoge exploitatiekosten. De stichting heeft een verbeter en verduurzamingsplan ingediend, hiermee is de gemeente ingestemd en de hal is behouden voor de 550 wekelijkse gebruikers en evenementen locatie zoals carnaval, harmonie, handboogwedstrijden, hardloop wedstrijden.

Het afgelopen jaar zijn reeds de douches en het spoelsysteem vervangen, hebben we de verwarming digitaal afgesteld op de gebruiksuren en is de renovatie van de volledige elektra aanstaande. De financiering van deze ingrepen gebeurt deels door de gemeente, deels door de gebruikers ( verenigingen ) en deels door subsidies. Echter krijgen wij niet alle kosten gedekt en zijn wij afhankelijk van giften en sponsoring.

Mijn doel sluit goed aan bij de doelstellingen van TFI. Door het inzetten op duurzaamheid en een goed onderbouwd plan hebben wij de sporthal weten te behouden.

Pieter Derix, gemeente Maasgouw

Uw goede doel: De fietsende vogelaar (t.b.v. IUCN Landaankoopfonds Nederland)

Uw motivatie: Koen de Geus, de fietsende Vogelaar, is bezig met zijn fietstocht van Cancun in Mexico naar Ushuaia in het uiterste zuiden van Argentinië in Zuid-Amerika. Naast zijn tocht van 20.000 km die hij in 18 maanden hoopt te realiseren haalt hij ook geld op voor IUCN Landaankoopfonds Nederland. IUCN Landaankoopfonds voor natuur richt zich sinds de oprichting in 2001 stellen we natuurorganisaties over de hele wereld in staat om bedreigde stukken natuur aan te kopen. Zo dragen we bij aan het uitbreiden, verbinden en veiligstellen van habitat voor bedreigde soorten. Koen zijn doel is € 20.000,- ofwel 1 euro per km. Tijdens zijn tocht bezoekt hij ongeveer 15 projecten van IUCN in Midden- en Zuid-Amerika. Hiervan doet hij verslag op zijn weblog, Instagram en facebook.

Jan de Geus, Ingenieursbureau Drechtsteden