Winnaars Goede Doelen Actie 2022

Winnaars bekend

De winnaars van de TFI Goeden Doelen Actie 2022 zijn bekend! De onderstaande Goede Doelen ontvangen binnenkort € 750,-. Wij willen u heel hartelijk bedanken voor het aanmelden van het goede doel dat u een warm hart toedraagt. Dankzij uw inzending is deze actie een groot succes geworden.

Uw goede doel: De Oude Zustertuin

Uw motivatie:

Zij willen graag een speeltoestel vervangen en zijn daarvoor aan het sparen.

De Oude Zustertuin is een kinderboerderij/ speeltuin/ plaats voor educatie voor kinderen uit Bodegraven en omstreken. Er komen daar heel veel kinderen die genieten van spelen en van de dieren die daar aanwezig zijn. Het is een stichting en die wordt gerund door vrijwilligers en wij als gemeente stellen e.e.a. beschikbaar.

Al met al een mooi doel!

Marjoleine Mesker, gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Uw goede doel: Stichting Kinderboerderij De Rekerhout

Uw motivatie:

Het beheer/ onderhoud / verzorging en educatie wordt verzorgt met giften en hulp van vrijwilligers. Aangezien de gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers ver boven de 60 is kunnen ze alle hulp en donaties gebruiken. Op een leuke en speelse manier geeft men educatie over alles wat leeft en groeit. Heel belangrijk in een stedelijke omgeving. Aangezien de boerderij en dieren veel onderhoud en verzorging nodig heeft is elke Euro welkom. Ik weet zeker dat deze gift vanuit jullie erg gewaardeerd wordt zowel vanuit de vrijwilligers als de gehele buurt.

Richard Verschoor, Stadswerk072

Uw goede doel: Roparun team ‘t Halve Zolenlijntje

Uw motivatie:

Roparunteam ”t Halve Zolenlijntje probeert zoveel mogelijk gelden te verzamelen voor Stichting Roparun. Stichting roparun heeft het moto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Kortom: Palliatieve zorg

Arijan van Alphen, Stichting golfsport Oosterhout

Uw goede doel: Vereniging Dorpsbelangen Harreveld (Commissie Fietspaden)

Uw motivatie:
De Commissie Fietspaden van de Vereniging Dorpsbelangen Harreveld zet zich al meer dan 20 jaar in voor de aanleg en het onderhoud van diverse fiets/wandelpaden rondom Harreveld. Deze paden volgen de oude historische “kerkenpaden”, vroegere struinroutes door de weilanden en bossen vanaf de boerderijen richting de dorpskern en kerk. Het doel van de commissie is om netwerk van paden rondom het dorp te creëren dat gebruikt kan worden voor recreatie en dat als veilige fietsroute richting de basisschool en sportclubs kan worden gebruikt door de jeugd. Door beide doelgroepen wordt hier inmiddels flink gebruik van gemaakt!

Op dit moment is er al ruim 7 kilometer aan halfverharde paden aangelegd. Hierbij worden er ook nieuwe landschapselementen gecreëerd langs de paden, zoals kikkerpoelen en houtwallen. Hiermee zorgen zij ook voor een positieve bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit in de omgeving. Alle onderhoud wordt uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers. Om in de toekomst het onderhoud te kunnen blijven uitvoeren, moeten een aantal machines vervangen worden. Een bijdrage van TFI hiervoor zou een prachtig begin zijn!

Dirk Kolkman, gemeente Oude IJsselstreek

Uw goede doel: De Vliegende Brigade, vrijwilligers natuurwerkgroep

Uw motivatie:
Groep enthousiaste vrijwilligers die zich bezighouden met natuur- en groenbeheer in breedste zin van het woord. Zoals het knotten van wilgen, schoonmaken poelen, onderhouden vlinderidylles, maaien en afvoeren etc.

Bram Flikweert, gemeente Goeree-Overflakkee

Uw goede doel: Diaconaal Jongeren Project Malawi 2023

Uw motivatie:
Een groep van 11 jongeren en 3 begeleiders uit Nieuw-Lekkerland en omstreken en willen letterlijk een steentje bijdragen aan de opbouw van opleiding- en retraite centrum ‘Roots’ in Blantyre, Malawi. ROOTS staat voor ‘Reaching the unreached’, Overseas partnership’, ‘Orphans, vulnerable and aged’, Teaching and training in missions and Social development. Met dit project wordt er een retraitecentrum gebouwd in Malawi. Het doel is om in dit retraitecentrum training en onderwijs te geven in sociale ontwikkeling voor kerkleiders en zorgverleners, om zo alle lagen van de bevolking te bereiken met zorg gericht op de minder bevoorrechten.

Het streven is om in de zomer van 2023 naar Malawi te kunnen reizen om samen met de lokale gemeenschap er voor te zorgen dat het eerste trainingslokaal met slaapvertrekken voor Roots gebouwd kan worden. Naast het bouwen van het trainingslokaal zullen we ook kinderwerk organiseren met de lokale bevolking. Om dit te kunnen bekostigen organiseren ze meerdere acties, zoals bijvoorbeeld autowassen of een sponsoractie. Al het geld wat ze in de vorm van donaties ophalen, wordt volledig gebruikt voor de bekostiging van de bouw van het trainingslokaal.

Ruud de Jong, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

De Kracht
van TFI