Winnaars bekend

De winnaars van de TFI Goeden Doelen Actie zijn bekend! De onderstaande Goede Doelen ontvangen binnenkort € 675,-. Wij willen u heel hartelijk bedanken voor het aanmelden van het goede doel dat u een warm hart toedraagt. Dankzij uw inzending is deze actie een groot succes geworden.

Buitenland

Uw goede doel: Stichting Suvadra, Etten Leur

Uw motivatie : Suvadra maakt zich sterk voor gehandicapte kinderen in Nepal. Deze groep is in Nepal het vijfde wiel aan de wagen. De basiszorg voor deze kinderen is zeer minimaal. Mensen met een handicap zijn dikwijls een last voor hun familie. Ouders weten vaak niet wat ze met deze kinderen aan moeten en hebben hun handen meer dan vol om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

Suvadra zorgt dat het gehandicapte kind op maat gesneden hulp krijgt. Eventueel met hulp van andere disciplines in Nederland of Nepal zoals artsen en fysiotherapeuten.

Reden waarom ik voor dit goed doel heb gekozen, is de kleinschaligheid van de organisatie en enorme inzet van alle mensen uit Nederland en Nepal voor deze doelgroep. Ik heb met eigen ogen gezien in Nepal hoe het geld gebruikt wordt, hoe enthousiast ook mensen met een handicap zich zelf inzetten voor deze organisatie.

Joyce van RIjen uit Etten Leur heeft hier zelf gewoond en dit opgezet en ik heb met eigen ogen gezien hoe noodzakelijk dit is voor deze mensen en wat er allemaal al bereikt is de afgelopen jaren. Ik gun haar deze extra donatie.

Marie-Jose van den Bersselaar Suvadra

Kinderen en natuur

Uw goede doel: Scholenwerkgroep IVN, Zoemhukske

Uw motivatie: Scholenwerkgroep IVN ( onder aanvoering van Cora en Paul) doet fantastisch werk. Ze bezoeken minimaal 1 keer per jaar alle scholen op geheel vrijwillige basis. Tijdens de lessen nemen ze de kinderen mee de natuur in. Hier worden de basisschool kinderen op een hele eenvoudige wijze gewezen op de schoonheid en de dynamiek van de natuur om ons heen. Regelmatig hebben ze problemen om voldoende materialen aan te kopen om praktijklessen te kunnen geven. Het zou fijn zijn als ze wat extra budget krijgen voor de aankoop van materialen die ze voor de educatielessen kunnen gebruiken.

Bas van de Lisdonk Scholenwerkgroep IVN

Geestelijke en lichamelijke zorg

Uw goede doel: Ranglijsttoernooi Rolstoeltennis, Meppel

Uw motivatie: Dit toernooi word voor 20e keer gehouden. Deelnemers uit heel Nederland en ook enkelen uit Belgie kunnen hier punten verzamelen voor de natinale ranglijst.

In totaal hebben we een begroting van €14000,- Daar zit een gat in van rond de €10000,- welke we door sponsoring proberen te dichten. De kosten zitten met name in het huren van een hal. Verzorgen van d deelnemers en overnachting

Herman Bakker

Lokaal

Uw goede doel: Schaapskooi stichting ‘het Veenschap’ , Vriezenveen

Uw motivatie: De stichting het Veenschap bouwt aan een schaapskooi in oude stijl. Er wordt een ‘nieuwe’ schaapskooi gebouwd om de schaapskudde waarmee natuurgebied het Veenschap onderhouden wordt te huisvesten. Deze schaapskooi wordt gebouwd zoals ze vroeger werden gebouwd, en zal naast huisvesting voor de kudde ook gebruikt worden voor educatie en informatie geven over het natuurterrein, cultuurhistorie etc. De bouw is volop bezig, de financiering is nog niet rond en vervolg van de bouw is afhankelijk van sponsoren.

S. JonasSchaapskooi stichting ‘het Veenschap’

Persoonlijk

Uw goede doel: Jij & Ik, ons Tweede Thuis groep 7, Ouderkerk a/d Amstel

Uw motivatie: Groep van 8 bewoners 30+ die meervoudig gehandicapt zijn maar wel ondanks alles altijd enthousiast zijn en goed met elkaar op kunnen schieten met/door leuke begeleidsters.. 4 rolstoelen (2 elektrische) en 4 langzaam lopende medebewoners waaronder dochter Manon 1981 zouden graag dagje naar een dierentuin of dolfinarium gaan om samen te genieten in een goed begaanbare accommodatie bijvoorbeeld Burgers Zoo, Artis of Harderwijk.

Er gaan ook wel wat vrijwilligers mee omdat het vaak gezellig is onder elkaar en iedereen behulpzaam is.

Ton Oostwaard Ons Tweede Thuis

De Kracht
van TFI