Winnaars Goede Doelen Actie 2023

Winnaars bekend

De winnaars van de TFI Goeden Doelen Actie 2023 zijn bekend! De onderstaande Goede Doelen ontvangen binnenkort € 750,-. Wij willen u heel hartelijk bedanken voor het aanmelden van het goede doel dat u een warm hart toedraagt. Dankzij uw inzending is deze actie een groot succes geworden.

Het goede doel: Stichting Kinderspeeltuin Zevenbergschen Hoek

De motivatie:

De speeltuin in Zevenbergschen Hoek is er voor kinderen mét en zonder beperking. Een hele middag lekker spelen en ook nog wat lekkers voor maar een paar euro. Waar vind je dat nog? In 2024 bestaat deze speeltuin 60 jaar. Het plan is om het oude klimtoestel te vervangen door een eigentijds klimtoestel. Hiermee houden we de speeltuin aantrekkelijk.

Om de speeltuin toegankelijk te houden voor iedereen met een kleine portemonnee zoeken we sponsoren die deze investering mogelijk maken. Wij zouden dan ook heel blij zijn met de bijdrage van TFI.

Nicolle Verhoeks-Vaessen, gemeente Oosterhout

Uw goede doel: Een boom voor zorginstelling Amerpoort

Uw motivatie:

Enkele jaren geleden is op zorginstelling Amerpoort (instelling voor mensen met een ernstig meervoudige beperking) een grote boom gekapt die in de zomer voor veel schaduw zorgde op het binnenplein, de plek waar de bewoners kunnen spelen of liggen op de trampoline. Sinds het verdwijnen van de boom is het hier nu veel heter dan voorheen op zonnige dagen; er is veel minder mogelijkheid om lekker in de schaduw te zijn.

We zouden graag een nieuwe boom plaatsen op het binnenplein zodat de bewoners om zonnige en warme dagen weer in de schaduw buiten kunnen spelen en zitten zonder dat het te heet wordt. Dit lijkt mij een geweldig goed doel: de bewoners van deze instelling worden ermee geholpen en we kunnen weer een extra boom planten in Soest om onder andere de hittestress tegen te gaan.

 

Vincent Huppelschoten, gemeente Soest

Het goede doel: Buurttuin Krinkelhoek Oss

De motivatie:
De buurttuin Krinkelhoek aan de Brabantstraat is een kleinschalig bewonersinitiatief. In 2015 is dit initiatief gestart door een aantal enthousiaste bewoners van de flats rondom de locatie. Het is een initiatief wat een bijdrage levert aan de sociale cohesie in de buurt maar ook armoede probeert tegen te gaan.

Initiatiefneemster is een erg enthousiast en bevlogen persoon. Ze heeft nog een aantal wensen voor de buurttuin. Het zou mooi zijn om haar hiermee te kunnen ondersteunen.

Sam Bressers, gemeente Oss

Uw goede doel: Stichting Long COVID

Uw motivatie:
Onze dochter van 28 jaar is ook een van de Long COVID patiënten. Er moet meer onderzoek worden gedaan om juist deze patiënten weer een beter toekomst te geven. Long COVID is een ziekte waar nog steeds vreemd naar wordt gekeken. Het probleem is dat er aan de patiënt niets te zien is. Alleen alle beperkingen die men heeft zijn gigantisch.

Johan Ossendrijver, gemeente Barneveld

Uw goede doel: Voedselbank Aa en Hunze

Uw motivatie:
Iedereen heeft broodnodig brood nodig. Steeds meer mensen komen in de knel door stijgende kosten voor de eerste levensbehoeften. Op 4 en 5 november jl. heeft de Protestantse Gemeente Gieten (met mijn medewerking) net als ieder jaar een inzameling gehouden met een mooi resultaat.

Echter de feestdagen staan ook nu weer voor de deur dus wat zou het mooi zijn om een ieder te kunnen verwennen. Vandaar graag een extra steuntje in de rug van de Voedselbank Aa en Hunze.

 

Jeanine Knol

Het goede doel: Belevingsroute in het Kasteelpark Ter Horst

De motivatie:

We willen een bewegings- en belevingsroute realiseren met educatieve elementen voor jong en oud. De bedoeling is om een educatieve belevingsroute in het Kasteelpark Ter Horst te maken. voor kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s. Met dit pad willen we iedereen laten bewegen en beleven en zo spelenderwijs leren.  Alleen of met het hele gezin, de bedoeling is dat we meerdere thema’s in de route kunnen laten landen.

Jong en oud, bewoner of toerist, zo is er voor iedereen wat wils. Bezoekers en inwoners wordt in familieverband een gratis bewegings-en belevingsactiviteit aangeboden in de attractieve omgeving van Kasteelpark Ter Horst. Thema’s over zouden kunnen zijn, geschiedenis en natuur. Het pad wordt opgenomen in het educatie aanbod met gidsen voor scholen en bso.

Op de plek waar we deze nieuwe beleving willen realiseren ligt al een pad… genaamd Het Ridders & Rovers pad, de in 2010 aangelegde route past niet (meer) bij de indertijd voorziene doelgroep van 8-12 jarigen. De infoborden bevatten veel tekst en de opdrachten spreken de doelgroep niet aan. Jongere kinderen maken onder begeleiding wel gebruik van het pad, maar infoborden met opdrachten zijn niet op deze kinderen afgestemd. Ze zijn voor de beleving afhankelijk van de creativiteit van hun begeleiders. We willen een herkenbare themalijn van Ridders (geschiedenis) of Rovers (natuur) en meer verbinding met het kasteel. Daarnaast moeten de fysieke voorzieningen vervangen worden vanwege slijtage en het beheer van het educatieve deel worden ingeregeld.

Het doel is om met de vrijwilligers groep dit goede doel te verwezenlijken. Omdat hier geen financiële middelen voor zijn proberen we via giften ons doel te bereiken.

Twan Simons, gemeente Horst aan de Maas

Het goede doel: KLARTEXT für Kinder e.V.

De motivatie:

Dit goede doel geeft een warm steuntje in de rug aan kinderen die het thuis niet erg breed hebben. Dagelijks kunnen zijn bij een mobiele kantine warm eten afhalen.

Markus Kern, Stadt Rheinberg

Het goede doel: Franziskustreff-Stiftung

De motivatie:

Deze organisatie ondersteunt daklozen in Frankfurt door hen van eten te voorzien en de nodige laagdrempelige hulp te bieden. De hulp via de stichting is zeer effectief, de hulp wordt erg goed ontvangen door de daklozen.

Robert Lehmann

De Kracht
van TFI