Wij geven uw bomen de ruimte

TFI legt zich al 30 jaar volledig toe op de groeiplaatsverbetering van bomen en het opheffen van bodemverdichting. De basis is onze zelfontwikkelde TFI-methode die we heel gericht toepassen om de groeiplaats van uw bomenbestand zo efficiënt mogelijk te behandelen of de afwatering van uw terreinen te verbeteren.

Totaalontzorging en lowest cost of ownership
Als uw partner bieden we totaalontzorging bij het oplossen van boom- en groeiplaatsproblemen. We stemmen onze dienstverlening en planning af op uw specifieke wensen en maken altijd een scherpe begroting voor u. Daarbij garanderen we u de laagste kosten onder aan de streep.

Minimale graafwerkzaamheden, maximaal resultaat.
Met een werking van 7 tot 10 jaar is het rendement van de TFI-methode ongeëvenaard. Ter vergelijking: de zogenaamde ‘plof-methode’ heeft een werking van maximaal 2 jaar en het afgraven van grond brengt veel meer schade toe aan het bodemleven en de groeiplaats van de bomen.

Succesvol boombeheer begint onder de grond
Bomen zijn onmisbaar voor de kwaliteit van de leefomgeving. Het is onze visie dat groeiplaatsoptimalisatie de sleutel is tot succesvol boombeheer. Ook wateroverlast oplossen begint onder de grond. Met één enkele behandeling zorgen we ervoor dat regenwater perfect infiltreert in de bodem en uw terreinen ook na een stevige bui snel weer begaanbaar zijn.

Duurzame oplossing
We nemen onze verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving zeer serieus en hechten grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De TFI-methode® is een uiterst milieuvriendelijke oplossing, omdat uitsluitend natuurlijke substraten worden toegepast.

De Kracht
van TFI

Dé gezondheidsinjectie voor uw bomenbestand

De TFI-methode bootst een echte bossituatie na op elke willekeurige plek in Nederland, óók in stedelijk gebied. We gebruiken hiervoor geen zware machines en ingrijpende handelingen, maar passen natuurlijke bodemverbeteringsmiddelen toe via een korte, doeltreffende behandeling.

Het ontstaan
Tree Fertilizer Injector is een methode die door TFI zelf is ontwikkeld. Grondleggers Marc en Puck Hogenboom ontdekten begin jaren ’80 al dat veel boomproblemen voortkomen uit de bodem of groeiplaats van de boom. Bij gebrek aan een goede techniek om die problemen aan te pakken, hebben zij een eigen methode ontwikkeld die bomen letterlijk de ruimte geeft om zich te ontwikkelen of te herstellen.

Duurzaam resultaat
De TFI-methode heeft een werking van wel 7 tot 10 jaar of langer. Ter vergelijking: de ‘plof-methode’ heeft slechts een werking van 1 tot 2 jaar. Wij brengen bodemkanaaltjes aan die de wortels nog verder kunnen openscheuren. Daarnaast blijven de aangebrachte kanaaltjes open door het droge substraat dat de wortels meteen voorziet van voedingsstoffen.

Zo werkt het


Met speciale luchtdrukapparatuur brengen we extra doorwortelbare lagen in de bodem aan die we onderling met elkaar verbinden. Deze lagen worden gevuld met organische voedingssupplementen die wortelgroei stimuleren. In drie stappen naar de perfecte bodem:

Zorgvuldig de bodem in
Onze specialisten brengen handmatig en met veel zorg de inspuitlans in de bodem via een pulserende luchtstroom.

Wortelkanalen vormen
Onder pulserende druk worden wortelkanalen in de bodem gemaakt. Deze wortelkanalen hebben de vorm van scheuren in het bodemprofiel en de verschillende aardlagen.

Organisch materiaal injecteren
Aansluitend worden deze ruimten gevuld met een organisch substraat dat via lage druk in de grond wordt geïnjecteerd. Het substraat bestaat uit biologische preparaten, meststoffen en lavakorrels.

Uw bomen
in professionele handen

De praktische voordelen

De TFI-methode is altijd en overal inzetbaar. Met onze compacte TFI-truck komen we zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken om de behandelingen uit te voeren, in de binnenstad en daarbuiten. Met een slang van ruim 200 meter komen we echt overal. De TFI-methode is bovendien het hele jaar uit te voeren.

De ondergrond blijft perfect intact
Doordat de TFI-truck zelf de bandenspanning bepaalt, kunnen we onder bijna alle omstandigheden op onze bestemming komen zonder de ondergrond dicht te rijden of te beschadigen. Er hoeven geen grondwerkzaamheden plaats te vinden in de vorm van het af- of aanvoeren van grond. Er hoeft zelfs geen tegel verplaatst te worden voor de toepassing van de TFI-methode.

Geen risico voor kabels en leidingen
We maken gebruik van pulserende luchtdruk. Hierdoor hoeft het substraat niet met grote kracht de bodem in geperst te worden en voorkomt TFI elk risico voor wortel-, kabel- of leidingschade.

Bodem zakt niet terug
We voeren de behandeling uit met een droog substraat, zodat verslemping of het terugzakken van de bodem is uitgesloten

5 redenen om te kiezen voor TFI

  • Al 30 jaar bewezen effectief
  • Eénmalige behandeling, 7 tot 10 jaar resultaat
  • Geheel ondergronds, geen overlast
  • Milieuvriendelijk
  • Altijd en overal toepasbaar

De kracht
van bomen

Productbladen

TFI biedt u graag de mogelijkheid om onze productbladen te bekijken of lezingen terug te kijken/lezen.

TFI Opheffen Bodemverdichting.pdf
TFI Opheffen Bodemverdichting.pdf
TFI Insecten- en plaagbestrijding.pdf
TFI Insecten- en plaagbestrijding.pdf
TFI Vermindering wortelopdruk.pdf
TFI Vermindering wortelopdruk.pdf
TFI Groeiplaatsverbetering.pdf
TFI Groeiplaatsverbetering.pdf