Winnaars bekend

De winnaars van de TFI Goeden Doelen Actie 2018 zijn bekend! De onderstaande Goede Doelen ontvangen binnenkort € 675,-. Wij willen u heel hartelijk bedanken voor het aanmelden van het goede doel dat u een warm hart toedraagt. Dankzij uw inzending is deze actie een groot succes geworden.

Uw goede doel: Stichting Stop Kinderarmoede, Dodewaard

Uw motivatie : Het is triest om te zien dat er in deze tijd ook kinderen worden getroffen door armoede. Zij kunnen niet meedoen, doordat in het gezin waar ze opgroeien materiële zaken en middelen ontbreken. Het is bekend dat ook in een rijk en hoogontwikkeld land als Nederland sprake is van armoede en dat de gevolgen daarvan vaak een grote en langdurige impact op kinderen hebben.

gewoon de simpele ding als kleding eenvoudig speelgoed en voeding. Deze stichting doet een groot aantal zaken om dit in ieder geval te verzachten door kleding pakketten, voedingpakketten etc etc

Paul VerhoogStichtingstop

Uw goede doel: Handbalvereniging HC Polsterholt, Posterholt

Uw motivatie: Onze handbal vereniging bestaat alleen uit jeugd leden in de leeftijd van 5 jaar tot 18 jaar.

Wij zijn een groeiende vereniging, in 2014 hadden wij 45 leden, momenteel zijn wij met 116 leden. Dit houd voor ons in dat de teams moeten worden voorzien van club kleding. Wij zijn momenteel met 8 jeugd teams waarvan nog 1 team gekleed moet worden. Het betreft ons jongste team de Kabouters waarbij de kinderen de leeftijd hebben van 5 tot 7 jaar.

Ik vind dit helemaal aansluiten bij jullie bedrijf om een groeiende vereniging te ondersteunen en daarbij ook nog het jongste team waarbij de kinderen aan het begin staan van hun ontwikkeling binnen de handbal sport.

ook zijn er vanuit onze teams nog wensen om te investeren in modernere training middelen.

Wij zijn geen grote club die zomaar honderden euro’s ter beschikking heeft om bijvoorbeeld een Tchoukbal te kopen om hiermee bepaalde spelvaardigheden te trainen.

Pieter DerixHC Posterholt

Uw goede doel: Vrijdagavond Soos, Heemskerk

Uw motivatie: Gezien het feit dat de gemeentelijke subsidies steeds minder worden, zijn wij genoodzaakt om zelf wat extra geld te genereren. Dit geld wordt o.a. gebruikt voor allerlei activiteiten als voorbeeld, bingo, disco, bloemschikken, Sinterklaas en een barbecue op de laatste soos dag van het seizoen.

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers die iedere vrijdagavond in het buurthuis een gezellige avond organiseren voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke handicap.

Wie zijn onze doelgroep?

Onze doelgroep bestaat uit 48 deelnemers met een verstandelijk en/of lichamelijk handicap. De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 25 en 75 jaar. De meeste deelnemers verblijven voornamelijk in gezinsvervangende tehuizen. Onder anderen in de Zeshoek, Harteheem, Sig (Beverwijk en Broekpolder). Sommige wonen begeleid zelfstandig.

Wat doen wij op vrijdagavond?

Tijdens deze avond doen wij allerlei activiteiten zoals: puzzelen, sjoelen, rummikub, tekenen/kleuren en Hollandse muziek luisteren. Het Sinterklaasfeest vieren wij samen met Sint en zijn Pieten en iedereen krijgt een cadeautje. Met Kerstmis organiseren wij een Kerstbingo waar iedere deelnemer een prijs krijgt. Op de laatste soosavond van het seizoen nodigen wij een ijscoman uit en krijgt iedereen een lekker ijsje. De eerste soosavond van het seizoen organiseren wij een Barbecue. Als wij wat extra geld krijgen door sponsering of donatie organiseren wij een gezellig uitje. Twee jaar geleden zijn wij op een zaterdag naar het dolfinarium te Harderwijk geweest. Dit was z’n leuke ervaring de deelnemers hebben het er nog altijd over. Maar helaas……voor dit soort activiteiten moet er voldoende geld beschikbaar zijn.

Theo Schouws Vrijdagavond Soos Heemkerk

Uw goede doel: Samenloop voor hoop – KWF Kankerbestrijding, Walcheren

Uw motivatie: Op 14 en 15 juni 2019 wordt de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Na een succesvol initiatief van Loe van Lomwel in 2017 wordt dit de tweede editie. Het betreft een 24-uurs wandelestafette in en om de abdij van Middelburg. De deelnemende teams zamelen met creatieve acties geld in voor KWF Kankerbestrijding. Iedereen heeft in zijn/haar omgeving wel iemand die er mee te maken heeft of heeft gehad. Ook is er een kinderloop op de zaterdag. De Samenloop voor Hoop wordt afgesloten met de Kaarsenceremonie. Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. Zelf ben ik met mijn vrouw ook weer tijdens deze 2e editie betrokken als vrijwilliger bij de catering voor de lopers en speciale gasten. We hopen dat de 2e editie een nog groter succes wordt dan de 1e.

Martin RoelofsSamenloop voor Hoop

Uw goede doel: IVN, Nijkerk

Uw motivatie: IVN Nijkerk zet zich in voor verbinden van mens en natuur . zij doen dit door educatie op scholen, excursies en vele werkgroepen.

Op dit moment staan naast educatie verhogen biodiversiteit en groene omgeving aantrekkelijk maken voor insecten (bijen ) hoog op de actielijst.

Door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is, wil IVN een natuurbewuste gedragsverandering bereiken.

Rien LomanIVN Nijkerk

Uw goede doel: Stichting behoud Oorlogsherinneringen, Ermelo

Uw motivatie: StiBo staat voor Stichting Behoud Oorlogsherinneringen. Wij houden ons bezig met het vastleggen van persoonlijke herinneringen van mensen die bewust de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. In 2016 ben ik met Arjan Denneman dit initiatief lokaal begonnen. Inmiddels zijn we landelijk actief met 14 vrijwilligers. Al deze, met name jonge vrijwilligers, bezoeken de mensen die wij interviewen in hun eigen tijd en op eigen kosten. Dit vinden wij erg bijzonder en wij zijn hun hier erg dankbaar voor.

Jullie steun zou voor StiBo de financiële groeiplaatsverbetering zijn voor het komend jaar! Het is wat ons betreft van groot belang dat de verhalen bewaard blijven. Wij kunnen met jullie steun onze vrijwilligers bijvoorbeeld een kilometervergoeding geven. Of kunnen investeren in een stevig opbergsysteem voor de voorwerpen uit de oorlog die wij uitlenen aan basisscholen voor spreekbeurten etc.

Kortom, jullie financiële steun is meer dan welkom en zal volledig ten goede komen aan de uitvoering van dit werk. Ik kijk erg uit naar jullie reactie en hoop op een plek in de top tien!

Pieter TrapOorlogsherinneringen

De Kracht
van TFI