De waarde van bomen begint in de bodem

De waarde van bomen begint in de bodem

TFI  verbreedt haar horizon

TFI heeft een specialisme dat volop in beweging is. Door klimaatverandering is het behoud van een gezonde en groene buitenruimte een steeds vaker besproken thema bij allerlei lagen van de bevolking. Als specialist in bodem, bodemleven en wortelgroei weten wij als geen ander hoe we een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een klimaatadaptieve leefomgeving. Dit hebben wij echter in onze communicatie nooit zo benadrukt.

Door de toenemende vraag naar onze oplossingen en de uitdagingen die het veranderend klimaat met zich meebrengt, is 2024 het jaar voor TFI om de huidige positionering en communicatie onder de loep te nemen. Zijn ze nog toereikend of moeten we deze bijstellen? Samen met een frisse blik van buitenaf heeft TFI de vraag kunnen beantwoorden.

Dé bodemspecialist

“Dagelijks spreken wij beleidsmakers en boombeheerders  in gemeenten in heel Nederland en een deel van Duitsland. Zij fungeren als spiegel die ons dwingt continu naar onszelf te kijken en ons af te vragen, of onze communicatie aansluit bij onze klantgroepen. Uit een marktonderzoek bleek dat er een toenemende behoefte is aan meer advies over de invloed van een gezonde bodem op vitale bomen en daarmee ook op een klimaatadaptieve leefomgeving. Wij worden als dé bodemspecialist gezien en worden daarom ook steeds meer gevraagd als adviserende sparringspartner met voldoende kennis van zaken”, licht mede-eigenaar Nicolaas Verloop toe.

“Natuurlijk blijven we nog steeds oplossingen bieden op het gebied van groeiplaatsverbetering, vermindering wortelopdruk, voorkomen van luisoverlast en het opheffen van bodemverdichting. Wat we meer willen benadrukken is het hogere doel dat we met de TFI-methode® nastreven: een basis en oplossing voor een gezonde leefomgeving in de bebouwde kom.”

Vernieuwde website

De herpositionering is nog volop in gang. Onze website www.tfi-international.com heeft al een ander jasje! Met de slogan “De waarde van bomen begint in de bodem” benadrukken wij ons specialisme en waar we voor staan. Ook in onze andere uitingen zal deze boodschap terugkomen.

Structureel onderzoek ter verbetering van de TFI-methode®

Belangrijk is dat we besloten hebben om  fors te investeren in structureel onderzoek naar de TFI-methode®. Recentelijk is hiervoor Max Hetz, afgestudeerd in Wageningen, ons team komen versterken om invulling te geven aan deze ambitie.

Hiermee kunnen we met onze dienstverlening ook in de toekomst in blijven spelen op de invloed van klimaatverandering op de bodem en de gevolgen daarvan voor bomen. Zo kunnen wij de resultaten van onze TFI-behandelingen blijven waarborgen. Daarmee versterken wij onze rol als specialist voor vragen over een gezonde bodem met vitale bomen.

Wilt u meer weten over TFI Vitaler Groen en onze expertise inzetten voor gezond en klimaatadaptief groen in uw gemeente? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze adviseurs.