Zichtbare resultaten bij projecten in Duitsland

Zichtbare resultaten bij projecten in Duitsland

Sinds 2017 is TFI Vitaler Groen ook werkzaam in Duitsland. Om het effect van onze behandeling te monitoren bezoeken we met regelmaat de projecten. Afgelopen zomer hebben we, ondanks de droogte, mooie resultaten waargenomen. We delen ze graag met u!

Aurich Georgswall – Iepen
In 2017 hebben we de eerste bomen in Aurich behandeld. Er staan enkele bijzonder mooie iepen aan de Georgswall in het centrum van Aurich. Echter hebben zij zwaar geleden door droogte en bouwwerkzaamheden voor een herinrichting. Vijf jaar na de behandeling door TFI maken de bomen een zeer vitale indruk en is er weer volop bladvorming. Inmiddels hebben we meer projecten in Aurich mogen uitvoeren.

Ergebnisse Verbesserung des Wachstumsstandortes

Holdorf – Monumentale kastanje
In 2018 bleek de monumentale kastanje zwaar aangetast door kastanjemineermot, ook zijn in  de kroon al meerdere malen verankeringen aangebracht. De bewoners houden van deze boom, elk jaar vinden er verschillende dorpsfeesten plaats onder de boom. Na de groeiplaatsverbetering kan de boom zich weer goed ontwikkelen. Afgelopen zomer was het gras rond de boom verdroogd, maar de boom stond vol in blad!

Ergebnisse Verbesserung des Wachstumsstandortes

Hamburg Hafencity – Moeraseiken
Er zijn veel fouten gemaakt bij werkzaamheden in Hamburg Hafencity, waardoor een groot aantal bomen het niet zouden halen. Helaas komen deze situaties nog regelmatig voor. Om de bomen te behouden heeft de gemeente TFI benaderd om de groeiplaatsen te verbeteren. De eiken hebben zich zeer snel hersteld en kunnen ze zich nu weer verder ontwikkelen.

Ergebnisse Verbesserung des Wachstumsstandortes

Meppen – Apothekerlinde
De linde in Meppen behoort tot één van de eerste bomen die TFI in Duitsland heeft behandeld. In 2017 was zichtbaar dat de linde dood hout in de top van de kroon had ontwikkeld. Tijdens de uitvoering hebben wij ook het aangrenzende kerkterrein volgens de TFI-methode® geïnjecteerd, om de linde meer doorwortelbare ruimte te bieden. De boom heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld. Ook de apotheek is blij met de karakteristieke boom voor hun winkel!

Ergebnisse Verbesserung des Wachstumsstandortes

Oldenburg Schloßplatz – Eiken
In Oldenburg zijn zo’n 10 jaar geleden grote herinrichtingen uitgevoerd. De bomen zouden behouden blijven, maar er werd weinig gedaan voor de bomen om de bouwwerkzaamheden te compenseren. Vooral de eiken hebben erg geleden. Na de behandeling met de TFI-methode® beginnen ze zich weer te ontwikkelen. Er is minder dood hout in de bomen en de bladkleur is duidelijk verbeterd. Ze worden van jaar tot jaar beter, ondanks het parkeren en de vele activiteiten op het plein.

Ergebnisse Verbesserung des Wachstumsstandortes