TFI feliciteert Nicolaas Verloop met benoeming

TFI feliciteert Nicolaas Verloop met benoeming tot President van de International Society of Arboriculture (ISA)

Sinds 2008 heeft Nicolaas op tal van manieren zijn handen uit de mouwen gestoken voor KPB-ISA. Van 2008 t/m 2016 als bestuurslid KPB-ISA, daarna 6 jaar als Board member en het afgelopen jaar als President Elect van de ISA. Op 15 augustus 2023 is hij feestelijk benoemd tot president van de ISA op de Annual International Conference in Albuquerque.

“Het samen met andere vrijwilligers wereldwijd kunnen bijdragen aan aandacht voor en een vakkundige verzorging en behoud van bomen in stedelijk gebied is voor mij altijd een belangrijke motivatie geweest om me voor de ISA in te zetten. Samen hebben we de vereniging zien groeien. We zijn in steeds meer landen actief van Nederland tot Nieuw-Zeeland en hebben een sterk groeiend ledenaantal. Hierdoor kunnen we wereldwijd daadwerkelijk iets betekenen voor het belang van bomen.” – Nicolaas Verloop

ISA bestaat 100 jaar

De Arborist News over 100 jaar dienstverlening van de ISA.

Het is dubbel feest want het komende jaar viert de ISA ook haar 100-jarig bestaan als grootste internationale vereniging voor boomspecialisten. Leden kunnen in de laatste editie van Arborist News een overzicht lezen van 100 jaar dienstverlening van de ISA. Maar wat houdt die dienstverlening precies in? De ISA behartigt de belangen van bomen. Dit doen ze voor diverse doelgroepen op allerlei manieren.

De ISA is een non-profit organisatie die geregistreerd staat in de staat Illinois in de Verenigde Staten. Het doel van de ISA is om professionals, aanverwante professionals, overheidsfunctionarissen en consumenten, die zich wereldwijd inzetten voor de economische, maatschappelijke en milieubelangen met betrekking tot de waarden van bomen en hun juiste verzorging, erkenning te verlenen voor een goed en verantwoord management van hulpbronnen.

Een aantal leidende principes kaderen hun doelstellingen: onderzoek, publiek bewustzijn, professionele ontwikkeling, het beroep promoten, veiligheid. Ze dienen ter inspiratie om hun missie en filosofie te communiceren naar de diverse doelgroepen. Lees hier meer over de ISA.

Momenteel telt de ISA wereldwijd 26.000 leden in 70 landen waarvan 200 actieve leden in Nederland.

De ISA heeft wereldwijd 26.000 leden in de 70 landen die hierboven oranje gekleurd zijn.

ISA in Nederland 

In Nederland is de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB) sinds 2000 aangesloten bij de ISA. Dit maakt de KPB zoals ze in de Verenigde Staten mooi zeggen een “chapter” van de ISA. De vereniging is een kennisvereniging, ontmoetingsplaats én de grootste vereniging voor iedereen die -al dan niet professioneel- bezig is met het onderwerp bomen.

Leden van de KPB-ISA genieten van de volgende voordelen:

  • Aanmelding bij de International Society of Arboriculture (ISA) waardoor er gebruik gemaakt kan worden van de diensten die de ISA biedt, inclusief een flinke korting op alle publicaties van de ISA;
  • Deelname aan diverse kennisbijeenkomsten;
  • Hercertificeringspunten of CEU’s  bij deelname aan één van de activiteiten van de KPB-ISA;
  • Vier keer per jaar het vakblad “Bomen” en iedere twee maanden het internationale Engelstalige magazine Arborist News;
  • Diverse relevante digitale nieuwsbrieven, zoals ISA Today en Planting Seeds.

Lees hier meer over een lidmaatschap van de KPB-ISA.


Klimkampioenschappen

De KPB-ISA organiseert de Nederlandse Klimkampioenschappen voor Boomspecialisten (NKB). De deelnemers strijden voor een plek in de selectie van het European Tree Climbing Championschip (ETCC) en het International Tree Climbing Championship ITCC (wereldkampioenschap). Deze kampioenschappen worden mogelijk gemaakt door de ISA.

TFI Vitaler Groen 

Bij TFI zijn de collega’s niet verrast met de benoeming. Nicolaas is een gepassioneerd bestuurder en accountmanager, een harde werker die altijd met nieuwe ideeën komt. Deze benoeming is ten volle verdiend!

De Leadership Workshop wordt gehouden voor de bestuursleden van alle chapters die van overal ter wereld jaarlijks bijeenkomen.