TFI Forum Duitsland

TFI Forum in Duitsland

In Duitsland is er veel interesse in de TFI-methode voor duurzaam boombeheer. Reden voor ons om een TFI Forum te organiseren met als thema: Bescherming van bomen op bouwplaatsen.

Duurzaam boombeheer
Bestaande bomen in de openbare ruimte zijn de schatten van onze tijd! Hun behoud heeft hoge prioriteit. Diverse steden en gemeenten in Duitsland hebben al interessante projecten gerealiseerd en waardevolle ervaring opgedaan. Maar er zijn ook problemen die besproken moeten worden om samen oplossingen te vinden. Bescherming van bomen op bouwplaatsen is daarin een actueel thema.

Op 8 november vond een TFI Forum plaats in het raadhuis van Dinslaken (Noordrijn-Westfalen). Waar we vertegenwoordigers van 16 steden en gemeente mochten ontvangen. De meest voorkomende fouten in de bouwomgeving werden toegelicht. Ook werden er aan de hand van concrete projecten mogelijkheden voor preventie en compensatie gepresenteerd. Naast de inhoudelijke verdieping was er een demonstratie met de TFI-truck in het stadspark van Dinslaken.

Onze gasten hebben het forum als zeer leerzaam ervaren en we kijken samen terug op een waardevolle dag. Om ook andere steden en gemeente van Duitsland te ontvangen organiseren wij op 24 januari 2023 een TFI forum in Gut Varrel/Sturh (Nedersaksen).