Koppeldijk-Schoordijk, Rotterdam

“Na 30 mm in een etmaal en alles mooi droog! Voorheen dus weken blank. Zelfs bomen hebben nu serieus schot!”

European Tree Technician, SmitsRinsma

De Koppeldijk in Rotterdam kampte al geruime tijd met structurele waterproblemen. Door renovatiewerkzaamheden waren storende lagen in de bodem ontstaan, waardoor er bodemverdichting ontstond en het water niet weg kon. Aan TFI Vitaler Groen de vraag om de bodemverdichting op te heffen en daarmee het waterprobleem op te lossen.

Begin april 2014 hebben we via de TFI-methode scheuren in de bodem aangebracht en onderling met elkaar verbonden. Deze bodemscheuren zijn gevuld met organisch materiaal (aangevuld met voedingssupplementen en lava) dat het bodemleven stimuleert en de natuurlijke structuur van de bodem opbouwt. Het resultaat: een duurzaam gezonde bodem, zonder water boven en vol leven onder de grond.

Klein bericht, overtuigende beelden
Op 2 juni 2014 ontvingen we het volgende Whatsapp bericht van Gerrit-Jan Smits, European Tree Technician bij SmitsRinsma: “Bekijk bijgaande foto’s van het gebied dat de TFI-behandeling heeft gehad en het onbehandelde gebied. Na 30 mm in een etmaal en alles mooi droog! Voorheen dus weken blank. Zelfs bomen hebben nu serieus schot!”