Golfbaan, Oosterhout

“Als greenkeeper hou ik van innovatie en besloot ik TFI Vitaler Groen de opdracht te verlenen om tot opheffen bodemverdichting”

Stichting Golfsport Oosterhout

Stichting Golfsport Oosterhout kampte al geruime tijd met een afwateringsprobleem, het water van de golfbaan loopt niet goed weg. Verstoorde lagen in de bodem veroorzaken slechte waterinfiltratie. Waardoor er na een flinke regenbui blijft het water op bepaalde plekken te lang staan, met langdurig natte delen als gevolg.

Hoofdgreenkeeper Arijan van Alphen heeft ons de opdracht gegeven voor het opheffen van bodemverdichting. In de golfwereld is dat nog niet zo’n bekende aanpak maar de resultaten op behandelde sportvelden gaf de doorslag. Met de TFI-methode® vinden alle werkzaamheden ondergronds plaats. Een groot voordeel want zo blijft de green volledig in tact. Na de behandeling in januari 2020 was de grond direct aanzienlijk droger. Ook na de natte februari maand bleven de natte delen uit, waardoor de green weer de gewenste kwaliteit heeft.

“Samen hebben we ter plaatse gekeken naar de beste aanpak voor onze golfbaan en de meest passende oplossing vastgesteld. Vrijwel direct na de behandeling in januari 2020 merkte ik dat de grond aanzienlijk droger bleef. Zelfs na de zeer natte februari maand hebben wij geen wateroverlast meer gehad en is de golfbaan in topconditie!”

Arijan van Alphen
Hoofdgreenkeeper @ Stichting Golfsport Oosterhout