Kasteel Assumburg, gemeente Heemskerk

“Door het inzetten van de TFI-methode® hoeven wij de broderie tuinen van kasteel Assumburg niet meer te renoveren, een mooie kostenbesparing”

Gemeente Heemskerk

“April 2021 hebben wij een nat grasveld aan de Verdistraat door TFI Vitaler Groen laten behandelen tegen wateroverlast. Sindsdien zijn er geen klachten meer. De omwonenden zijn positief en wij kunnen dit grasveld weer gewoon maaien, wat voorheen vaak niet lukte.

Daarna hebben wij de TFI-methode® ook laten inzetten op de broderie tuinen van kasteel Assumburg. Wij hebben veel wateroverlast in de broderies waardoor de beplanting steeds afsterft en wij voor de keuze stonden de gehele tuin te renoveren. Maar na behandeling van één van de broderiedelen is er tijdens hevige buien en natte perioden geen plasvorming meer opgetreden. Na dit goede resultaat hebben wij in februari 2022 TFI de opdracht gegeven om ook bij de resterende broderiedelen de bodemverdichting op te heffen om zo de wateroverlast op te lossen.

Door het inzetten van de TFI-Methode® in de broderie tuinen van de kasteel Assumburg hoeven wij deze tuinen niet meer te renoveren, wat een mooie kostenbesparing voor de gemeente Heemskerk betekent.”

Rob van Westbroek
Beheerder groen @ Gemeente Heemskerk