Kloosstraat, Zwijndrecht

“Na meerdere zware regenbuien hebben wij geen overlast meer ervaren bij de speeltuin en is de bodemverdichting zichtbaar verbeterd.
De methode van TFI werkt naar volle tevredenheid.

Gemeente Zwijndrecht

“Na een fikse regenbui bleef de speeltuin aan de Kloosterstraat onder water staan. Reden voor ons om TFI Vitaler Groen uit te nodigen en de situatie te beoordelen. Zij constateerde een harde bovenlaag en meerdere storende lagen daaronder, waardoor het regenwater niet in de bodem kon infiltreren. Uiteindelijk ging het om een oppervlakte van ca. 1090 m2.

In juni 2022 heeft TFI de opdracht voor het opheffen van bodemverdichting uitgevoerd. Om de werkzaamheden te versterken heeft TFI na de behandeling, ook een grote hoeveelheid regenwormen uitgezet. Door het graven van gangen ‘ploegen’ ze de bodem om, zo komt er meer zuurstof in de bodem en verbetert de waterinfiltratie nog meer.

Ook de jonge magnoliabomen bleken door de bodemverdichting moeilijk aan te slaan. Om ze een goede boost te geven heeft TFI ook de groeiplaats rondom deze bomen verbeterd.

Na meerdere zware regenbuien hebben wij geen overlast meer ervaren bij de speeltuin en is de waterdoorlatendheid zichtbaar is verbeterd. Kortom de TFI-methode® werkt naar volle tevredenheid. Er kan weer normaal gebruik worden gemaakt van de speeltuin. Een mooi resultaat!”

Dusty Proost
Adviseur Groen en Spelen @ Gemeente Zwijndrecht