Sportpark de Aalstervelden, Waalre

“Ondanks de erg natte februari maand hebben wij geen enkele klacht meer ontvangen over natte plekken in het voetbalveld!”

Gemeente Waalre

“Op ons sportpark de Aalstervelden hadden wij problemen met wateroverlast, er bleven natte plekken op de voetbalvelden staan. Wij hebben TFI Vitaler Groen in het voorjaar van 2019 de opdracht gegeven een eerste gedeelte van de probleemplekken als proef te behandelen, zodat wij konden ervaren of hun behandeling ‘opheffen bodemverdichting’ aan zou slaan.

Wat wij prettig vonden is dat TFI Vitaler Groen werkt met langere slang lengtes waardoor men goed bij de natte plekken kan komen zonder het sportveld te hoeven berijden met de vrachtwagen. Na de behandeling waren de reacties van de voetbalclub zeer positief, er waren geen natte plekken in het veld.

Wij hebben daardoor januari 2020 besloten de overige probleemplekken ook door TFI Vitaler Groen te laten behandelen. En ondanks de erg natte februari maand hebben wij geen enkele klacht meer ontvangen over natte plekken in het veld!”

Hans van Geel
Beleidsadviseur Openbare Ruimte @ Gemeente Waalre